søndag den 14. juli 2013

Kort med optimistjolle

Min kollega som bestilte kortet med bilen kom med lidt kort varsel og spurgte om jeg også kunne nå at lave et kort til samme dato til en optimistsejler. Jeg har for rigtig mange år siden prøvet at sejle optimist,  men jeg kunne da ikke huske noget om hvordan sådan en jolle ser ud. 
(Min erindring siger, at det er et badekar med sejl, som små mennesker har nemmest ved at komme i.) Jeg må igen sige længe leve internettet - jeg lavede en billedsøgning i google, og vupti var der en masse at vælge imellem. 


Papiret som jeg har brugt til sejlet er noget jeg fik med i en ret stor pakke papir jeg købte. Der var store felter i blå og turkis, adskilt af striberne. Det var sådan noget papir, hvor jeg tænkte, at den hvide bagside  vel kunne bruges til at stemple på, men ellers ville være svært at få brugt. Pludselig var det helt perfekt til et sejl - det viser bare at man skal lade være med at smide noget væk!! Der kommer måske et tidspunkt, hvor selv det grimmeste stykke papir kan komme til ære og værdighed. Jollen er sat på en diskret prikket baggrund, som er sværtet på kanterne med distress ink "weathered wood". Bogstaverne er lavet med qk-alfabetet moxie.


Inden í kortet har jeg igen brugt det prikkede papir som baggrund. Pengelommen er lavet af samme papir som sejlet på forsiden. Stemplet er vist fra Hobbyboden.


På bagsiden har jeg brugt det prikkede papir, og dekoreret med overskydende stjerner fra borten på pengelommen.

Ha' en god aften.
Anne

lørdag den 13. juli 2013

Gaveæske

På arbejdet har vi lige samlet ind til en kollega, der blev 40. Hun står foran en snarlig flytning, fordi hun vil læse videre på universitetet, og skulle derfor ikke have "isenkram" i gave. I stedet købte vi gavekort til Odense Teater, så hun kan få en tiltrængt pause i studierne. Jeg kom til at stå for gaveindpakning og da et gavekort i sig selv ikke tager sig særligt godt ud lavede jeg denne æske. 


Jeg havde set en "karamel-æske" i Ett trykk fra april, men den hjemmeside der blev henvist til var med downloads mod betaling. Så måtte jeg selv i gang med udregningerne. 
Æsken er lavet af grønt karton og dekoreret med papir i grøn og pink. Alle kanter på mønsterpapiret er sværtet med distress ink - vist nok "Peeled paint".


Fuglen på det øverste billede er fra Tim Holtz. Den er sværtet med distress ink "worn lipstick", Og det samme gælder tekststemplet på det andet billede.


Alle bogstaver og tal er lavet med qk-alfabetet Zoe. De er lavet i samme grønne karton, som selve æsken. "Forsiden" er dekoreret med et par rosenknopper, og et par steder sidder en sommerfugl fra Karen Marie Klip. De stykker mønsterpapir der sidder på karamellens snipper er dekoreret med pink glimmersten i alle hjørner, ligesom der sidder tre glimmersten på "forsiden". Til sidst er æsken lukket med to bånd i hver ende.


Her til aften har jeg lavet billedbehandling i stor stil, og da jeg var færdig, var det min mening, at jeg skulle have været på tur med hunden, men så fik jeg besøg....

Pludselig var der en lille sort kat i stuen. Den var både sød og kælen, men jeg tåler dem ikke så godt, så den blev fulgt pænt ud igen uden at hunden fik øje på den. D.v.s. ikke i første forsøg, men katten mente jeg var dens nye bedste ven, så den løb ind igen. Da vi gik ud anden gang fik vores hund øje på katten og jog den en skræk i livet. Det må dog have været en meget dum kat, der overhovedet ikke forstod, at den ikke var velkommen, for den har flere gange været henne ved havedøren, hvor hunden ligger - hver gang med spektakel til følge.....en gøende hund i fuldt firspring henover et parketgulv, hvor den ikke kan stå fast.

Nu har jeg skrevet mit blogindlæg og ventet på at katten har forstået, at den skal gå hjem. Ellers bliver det vist værst for den selv, når vi om et øjeblik skal på nattur......

En god nat til alle natteravnene, og en god dag til jer der først kigger med om dagen.
Anne

torsdag den 11. juli 2013

Telephone game på Scrapsisters

Kender I legen hvor man hvisker en besked videre? 
Den har vi leget på Scrapsisters her i forsommeren med både kort og layouts. Startpersonen i en gruppe laver et layout eller et kort, tager et billede og sender videre. Den næste lader sig inspirere af et eller andet, laver sit eget projekt og sender et billede videre.


Jeg deltog både i en kortgruppe og en layougruppe. De samlede resultater kan ses på Scrapsisters forum. Jeg har deltaget i gruppe D og E 
På kortet fik jeg afprøvet et nyt stempel fra Stampin' up. 
Sættet hedder Zoo Review og rummer foruden giraffen zebra, løve, isbjørn og pingvin.


Ha' endnu en dejlig varm sommerdag.
Anne

onsdag den 10. juli 2013

En kurv og et kort

I Ett Trykk fra april fandt jeg inspirationen til kurven nedenfor. Originalen var lavet af Wenche Wold
Jeg har forenklet kurven en smule, fordi jeg ikke har en helt smal kantpunch. Det er de røde papirer bag de prikkede strimler, som på min kurv bare er glatte.


Det bærende i kurven er lavet af et helt ark karton, som er delt i 9 kvadrater på 4". Indeni har jeg sat 5 kvadrater, som er lidt mindre. Strimlerne udenpå er 11 cm lange og henholdsvis 3,5 cm (det røde papir) og 3 cm (det mønstrede papir) brede. Jeg har hjulpet den buede form lidt på vej, men ellers kommer den næsten selv, fordi strimlerne er lidt længere end siden af kurven. Hanken er samme bredde som strimlerne på ydesiden, men i hele papirets længde. Det sidder fast mellem kurven og mønsterpapiret på indersiden


Til sidst er kurven dekoreret med bånd og blomster.


Da jeg var færdig med kurven lavede jeg et kort med lidt af mønsterpapir-resten. Den store lysegrønne blomst og den lidt mørkere grønne er nogle af dem jeg købte som ny, uerfaren scrapper, og aldrig har fået brugt. I mellemtiden forsvandt alle mine blomster i ca. et halvt år - det siger lidt om hvor meget jeg bruger dem. Den røde blomst i midten er en "rulleblomst" - en scallopcirkel, der er klippet i spiral og rullet sammen udefra og ind. Dem har jeg også brugt et par stykker af på kurven.
Kantpunchen er fra Martha Stewart og tekststemplet er fra Scrapper..

I denne uge står vi tidligt op selv om vi har sommerferie. Vi er ved at få skiftet nogle vinduer og få efterisoleret taget på vores hus, og håndværkerne starter allerede kl. 7! Det er forfærdeligt tidligt efter min mening. Til gengæld giver det mulighed for at få noget ud af dagen.

Ha' en rigtig dejlig sommerdag.
Anne

lørdag den 6. juli 2013

Kort med fugl og blomster

Da der var scrap i Munkebo, var der én der "lånte" papir af mig. Heldigvis havde jeg mere end et stykke, for i første forsøg løb katten med målet og papirstykket blev for lille. Jeg fik alle resterne retur og fik påbegyndt dette kort. Kortbasen og borten er lavet af samme stykke papir, som er en mørkere nuance på den ene side end på den anden.
Borten er lavet med en Martha Stewart punch og swirlerne er lavet med en spellbinder die. De små blomsterknopper er købt hos Unikscrap i januar, og selv om jeg "overhovedet ikke bruger blomster" er jeg alligevel godt tilfreds med mit køb. De er sværtet med distress ink i hhv "walnut stain" og "aged mahagony". Fuglen er et TH-stempel, som er sværtet med aged mahagony.


Jeg er med familien på Fanø og nyder livet. Vi har været her siden onsdag, og vejret er bare blevet bedre og bedre. Vi har spillet både kroket og minigolf sammen, og det er ikke inden for den slags sport vi har vores talenter. Vi har brugt mange slag for at komme så godt som ingen vegne, men vi har til gengæld haft det sjovt. I morgen kommer min veninde og hendes mand på besøg med et barnebarn. Barnebarnet er jævnaldrende med Andreas, så de to skal på skovlegepladsen  og bruge deres krudt. Vi skalogså på spadseretur i Sønderho - min veninde har aldrig været på Fanø, så der er meget man kan se på, men ikke tid nok til at se ret meget af det.

Ha' en god weekend
Anne