torsdag den 5. december 2013

Æblemost

Hvert år, når vi har høstet æblerne på vores gamle æbletræer kører vi til Fyn og presser æblerne hos et par af mine forældres venner. Tidligere boede de ude på landet, og så pressede vi æblerne i laden. Sidste år flyttede de ind til byen, og i år har vi presset i indkørslen i stedet. 
Det plejer at være rigtig hyggeligt, og enhver af os ved, hvad vi skal gøre, så det kører næsten på samlebånd.  Vi mødes som regel omkring kl. 10, og selv om vi holder en god frokostpause er vi færdige midt på eftermiddagen. Vi plejer at have 2-300 kg æbler med derover og har ca 2/3 med tilbage som den lækreste saft.
Billederne herunder er fra 2011, hvor de stadig boede ude på landet.


Layoutet er lavet som bidrag til skitsekonkurrencen på convention. Papiret med æblerne var med i en blok fra Panduro, som jeg fik i velkomstposen. Det kunne ikke passe bedre.Titlen har jeg stjålet fra et mosteri her i Sønderjylland. Bogstaverne er et TH alfabet.

Sikke et vejr vi har fået. Jeg tog tidligere hjem fra arbejde, for ikke at strande på biblioteket. Hele aftenen har vi kunnet følge med på radioen, men heldigvis siddet godt og tørt inden døre. I morgen tidlig må vi undersøge, om Andreas skal i skole, eller om den stadig er lukket. Jeg har brugt de ekstra par timer hjemme til lidt før-jule-rengøring, så det er lidt mere hyggeligt at pynte op. Per har lige været en lille aftentur ude med hunden og melder nu, hvor han er tilbage, at det er slædehundekoldt. Ud over blæsten er der også begyndt at falde sne/slud.

Ha' en rigtig god aften hjemme eller i hvert fald indendørs.
Anne

3 kommentarer:

 1. Det blev så fint dit LO.
  Kan jo godt kende det. :0)
  God aften til dig også.

  SvarSlet
 2. Bare så fint et LO. Husker det godt.Og så er det sådan en hyggelig oplevelse, ser det ud til.
  Ja, sikke et vejr, jeg synes også det der kommer ned her er lidt hvidt, men ikke noget af betydning.
  Spændende hvordan morgendagen skal gå...

  SvarSlet
 3. Rigtig fint Layout du har fået lavet : )

  SvarSlet